20 Ekim 2016 Perşembe

MOĞOL BARBEKÜ




Efsaneye göre, Türkçeye Moğol Barbeküsü olarak çevrilen otantik mutfağın doğuşu Moğolistan’daki geleneksel av partilerine kadar uzanıyor. Yüzyıllar önce büyük savaşlardan sonra düzenlenen avlanma partilerinin ardından ziyafet çadırlarında toplanan Moğollar, et ve sebzeleri kılıçları ile dilimler ve bu karışımı ters çevirdikleri kalkanlarının üzerinde harlı ateşte pişirirlermiş. Asya mutfağına özgü yiyecekler ile ızgara et ve deniz ürünleri yiyenlere parmak ısırtan Moğol Barbeküsü herkesin damak zevkine hitap edecek nitelikte. Malzemeyi kendin seçiyorsun, kendin pişiriyorsun ve tabiî ki kendin yiyorsun! 



4 KİŞİLİK KUZU ETİ MONGOLİAN    
MAZEMELER

Kuzu but:500 gr (sinirleri alınmış jülyen doğranmış) 
Kuru soğan:100 gr  (jülyen doğranmış)
Sarımsak:3 diş (yemeklik doğranmış)
Kırmızı taze biber:100 gr (jülyen doğranmış)
Çaliston biber:100 gr  (jülyen doğranmış)
Havuç:100 gr (jülyen doğranmış)
Kabak:150 gr (sadece yeşil kabuk kısmı jülyen doğranmış kullanılacak)
Patlıcan:100 gr (kabukları tamamen soyulmuş jülyen doğranmış)
Taze soğan:100 gr (jülyen doğranmış)
Beyaz lahana:100 gr (jülyen doğranmış)
Taze mantar:50 gr (slays doğranmış)
Ananas konserve:50 gr (slays doğranmış)
Tane mısır konserve:50 gr
Noodle makarna:125 gr
Zencefil turşusu:20 gr
Soya sos:30 gr
Chili sos:30 gr
Riviera zeytin yağı:50 gr
Susam yağı:50 gr
Pul biber:10 gr
Kekik:5gr
Kuru fesleğen:5 gr
Köri:5 gr
Kimyon:5 gr
Tuz:5 gr

HAZIRLANIŞI
Saç tavası ocağa konulur susam yağı ve riviera yağları ilave edilir yağ ısındıktan sonra kuzu eti konur ve et suyunu bırakmadan karıştırılır.Etler pişmesine yakın diğer mazemeler sırasıyla kuru soğan,sarımsak,havuç,kırmızı biber, çarliston biber,sakız kabağı,beyaz lahana taze soğan,patlıcan,tane mısır,ananas konserve,zencefil turşusu,haşlanmış noodle makarna,sırayla ilave edilip karıştırıldıktan sonra soya sos ve chili sos eklenir ve baharatlarını ve tuzunu attıktan sonra karıştırılıp ocaktan alınır. ,



4 KİŞİLİK TAVUK ETİ MONGOLİAN
MAZEMELER

Tavuk göğsü fileto:500 gr (derisi  alınmış jülyen doğranmış)         
Kuru soğan:100 gr  (jülyen doğranmış)
Sarımsak:3 diş (yemeklik doğranmış)
Kırmızı taze biber:100 gr (jülyen doğranmış)
Çaliston biber:100 gr  (jülyen doğranmış)
Havuç:100 gr (jülyen doğranmış)
Kabak:150 gr (sadece yeşil kabuk kısmı jülyen doğranmış kullanılacak)
Patlıcan:100 gr (kabukları tamamen soyulmuş jülyen doğranmış)
Taze soğan:100 gr (jülyen doğranmış)
Beyaz lahana:100 gr (jülyen doğranmış)
Taze mantar:50 gr (slays doğranmış)
Ananas konserve:50 gr (slays doğranmış)
Tane mısır konserve:50 gr
Haşlanmış baldo pirinç:100 gr
Zencefil turşusu:20 gr
Soya sos:30 gr
Chili sos:30 gr
Riviera zeytin yağı:50 gr
Susam yağı:50 gr
Pul biber:10 gr
Kekik:5gr
Kuru fesleğen:5 gr
Köri:5 gr
Kimyon:5 gr
Tuz:5 gr

HAZIRLANIŞI
Saç tavası ocağa konulur susam yağı ve riviera yağları ilave edilir yağ ısındıktan sonra tavuk eti konur ve tavuklar suyunu bırakmadan karıştırılır.Tavuklar  pişmesine yakın diğer mazemeler sırasıyla kuru soğan,sarımsak,havuç,kırmızı biber, çarliston biber,sakız kabağı,beyaz lahana taze soğan,patlıcan,tane mısır,ananas konserve,zencefil turşusu,haşlanmış pirinç,sırayla ilave edilip karıştırıldıktan sonra soya sos ve chili sos eklenir ve baharatlarını ve tuzunu attıktan sonra karıştırılıp ocaktan alınır. 










Hiç yorum yok:

Yorum Gönder