Efsaneye göre, Türkçeye Moğol Barbeküsü olarak çevrilen
otantik mutfağın doğuşu Moğolistan’daki geleneksel av partilerine kadar
uzanıyor. Yüzyıllar önce büyük savaşlardan sonra düzenlenen avlanma
partilerinin ardından ziyafet çadırlarında toplanan Moğollar, et ve sebzeleri
kılıçları ile dilimler ve bu karışımı ters çevirdikleri kalkanlarının üzerinde
harlı ateşte pişirirlermiş. Asya mutfağına özgü yiyecekler ile ızgara et ve
deniz ürünleri yiyenlere parmak ısırtan Moğol Barbeküsü herkesin damak zevkine
hitap edecek nitelikte. Malzemeyi kendin seçiyorsun, kendin pişiriyorsun ve
tabiî ki kendin yiyorsun!
4
KİŞİLİK KUZU ETİ MONGOLİAN
MAZEMELER
Kuzu but:500 gr
(sinirleri alınmış jülyen doğranmış)
Kuru soğan:100 gr (jülyen doğranmış)
Sarımsak:3 diş (yemeklik doğranmış)
Kırmızı taze biber:100 gr (jülyen
doğranmış)
Çaliston biber:100 gr (jülyen doğranmış)
Havuç:100 gr (jülyen doğranmış)
Kabak:150 gr (sadece yeşil kabuk kısmı
jülyen doğranmış kullanılacak)
Patlıcan:100 gr (kabukları tamamen
soyulmuş jülyen doğranmış)
Taze soğan:100 gr (jülyen doğranmış)
Beyaz lahana:100 gr (jülyen doğranmış)
Taze mantar:50 gr (slays doğranmış)
Ananas konserve:50 gr (slays doğranmış)
Tane mısır konserve:50 gr
Noodle makarna:125 gr
Zencefil turşusu:20 gr
Soya sos:30 gr
Chili sos:30 gr
Riviera zeytin yağı:50 gr
Susam yağı:50 gr
Pul biber:10 gr
Kekik:5gr
Kuru fesleğen:5 gr
Köri:5 gr
Kimyon:5 gr
Tuz:5 gr
HAZIRLANIŞI
Saç tavası ocağa konulur susam yağı ve
riviera yağları ilave edilir yağ ısındıktan sonra kuzu eti konur ve et suyunu
bırakmadan karıştırılır.Etler pişmesine yakın diğer mazemeler sırasıyla kuru
soğan,sarımsak,havuç,kırmızı biber, çarliston biber,sakız kabağı,beyaz lahana
taze soğan,patlıcan,tane mısır,ananas konserve,zencefil turşusu,haşlanmış
noodle makarna,sırayla ilave edilip karıştırıldıktan sonra soya sos ve chili
sos eklenir ve baharatlarını ve tuzunu attıktan sonra karıştırılıp ocaktan
alınır. ,
4 KİŞİLİK TAVUK ETİ MONGOLİAN
MAZEMELER
Tavuk göğsü fileto:500
gr (derisi alınmış jülyen doğranmış)
Kuru soğan:100 gr (jülyen doğranmış)
Sarımsak:3 diş (yemeklik doğranmış)
Kırmızı taze biber:100 gr (jülyen doğranmış)
Çaliston biber:100 gr (jülyen doğranmış)
Havuç:100 gr (jülyen doğranmış)
Kabak:150 gr (sadece yeşil kabuk kısmı
jülyen doğranmış kullanılacak)
Patlıcan:100 gr (kabukları tamamen
soyulmuş jülyen doğranmış)
Taze soğan:100 gr (jülyen doğranmış)
Beyaz lahana:100 gr (jülyen doğranmış)
Taze mantar:50 gr (slays doğranmış)
Ananas konserve:50 gr (slays doğranmış)
Tane mısır konserve:50 gr
Haşlanmış baldo pirinç:100 gr
Zencefil turşusu:20 gr
Soya sos:30 gr
Chili sos:30 gr
Riviera zeytin yağı:50 gr
Susam yağı:50 gr
Pul biber:10 gr
Kekik:5gr
Kuru fesleğen:5 gr
Köri:5 gr
Kimyon:5 gr
Tuz:5 gr
HAZIRLANIŞI
Saç tavası ocağa konulur susam yağı ve
riviera yağları ilave edilir yağ ısındıktan sonra tavuk eti konur ve tavuklar
suyunu bırakmadan karıştırılır.Tavuklar
pişmesine yakın diğer mazemeler sırasıyla kuru
soğan,sarımsak,havuç,kırmızı biber, çarliston biber,sakız kabağı,beyaz lahana
taze soğan,patlıcan,tane mısır,ananas konserve,zencefil turşusu,haşlanmış
pirinç,sırayla ilave edilip karıştırıldıktan sonra soya sos ve chili sos
eklenir ve baharatlarını ve tuzunu attıktan sonra karıştırılıp ocaktan alınır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder